Terrassa se suma a la commemoració del Dia Mundial de la Sida

Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida s’ha sabut que a Catalunya s’està estabilitzant el nombre de noves infeccions per VIH. Durant l’any passat es van registrar 460 nous diagnòstics, fet que eleva el nombre de casos a 32.579 catalans que pateixen la infecció.

Terrassa s’ha sumat aquest migdia a la commemoració del Dia Mundial de la Sida. Un acte celebrat al Raval de Montserrat, que ha comptat amb la participació de l’alcalde Ballart, acompanyat de la regidora de Salut, Laura Rivas i d’altres membres de la Corporació local.

La lectura del manifest redactat per 130 entitats catalanes ha anat a càrrec d’Actuavallès. Per la seva part, els diferents grups municipals han muntat el tradicional trencaclosques amb el dibuix del llaç vermell, símbol de la lluita contra la Sida.

Al vespre, la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà, precisament, de color vermell per commemorar l’efemèride. A més, durant tot el dia es podrà visitar una mostra ràpida de l’exposició I-Sexjove, formada per sis plafons que s’han colocat a l’atri de l’Ajuntament. Es tracta d’un recurs educatiu adreçat a joves i adolescents, amb la finalitat de treballar la salut sexual i la prevenció de situacions no desitjades, com ara les ITS, el VIH, l’estigma i la discriminació.