Terrassa se suma a les Jornades Europees del Patrimoni

Terrassa se suma, un any més, a les Jornades Europees del Patrimoni amb la celebració de portes obertes i d’altres activitats gratuïtes als principals museus de la ciutat. A més els dies 12, 13 i 14 d’octubre coincidiran aquest 2018, amb l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. A la Seu d’Ègara el dissabte de 10 a dos quarts de dues s’hi farà l’activitat “Fem un conte, el llibre gegant de la Seu d’Ègara” una activitat familiar on els infants podran escriure històries relacionades amb l’equipament.

Diumenge 14, la Seu obrirà d’11 a dues del migdia. La Casa Museu Alegre mantindrà les seves portes obertes i gratuïtes dissabte de 10 a 1 i de 4 a 8, i diumenge ho farà d’11 a 2 del migdia.Per la seva banda el saló el Tinellet, del Castell Cartoixa, acull l’exposició “Més enllà de Mauthausen” del fotògraf Francesc Boix, en horaris de matí i tarda el dissabte, i diumenge també d’11 a dues com la resta de museus.

L’objectiu de les Jornades és sensibilitzar sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i mostrar les possibilitats que ofereix el patrimoni pel desenvolupament social, la promoció de la diversitat cultural, el diàleg intercultural i la cohesió social. Amb l’organització d’activitats gratuïtes es vol salvaguardar la riquesa patrimonial i descobrir llocs històrics, l’arquitectura, l’arqueologia i els mateixos museus. Les Jornades Europees del Patrimoni són una manifestació cultural participativa a nivell europeu que des de l’any 1991, cada vegada s’hi sumen més països a organitzar activitats commemoratives.