Terrassa se suma al Dia Mundial de l’Alzheimer amb un programa d’actes per a tots els públics

Aquest proper dimarts, 21 de setembre, se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer i, per tal de commemorar aquesta data, l’Ajuntament i AVAN Terrassa han preparat una sèrie d’activitats. Tot plegat per mostrar la solidaritat de la població i les institucions, però, sobretot, per donar a conèixer les conseqüències sociosanitàries d’una malaltia que, només a Catalunya, afecta a més de 86.000 famílies.

El dimarts 21, durant tot el dia, diverses entitats que tracten demències estaran presents a l’atri de l’Ajuntament per informar sobre la malaltia. A la tarda es farà la projecció gratuïta de la pel·lícula «Coco», al Cinema Catalunya. Aquesta és una activitat adreçada principalment a la gent gran, que pot anar acompanyada dels seus nets i netes per tal de promocionar les relacions intergeneracionals. Finalment, al vespre, tant la façana de l’Ajuntament com el monument de la Dona s’il·luminaran de lila.

Els actes per commemorar el Dia de l’Alzheimer seguiran dijous, a les 5h de la tarda, a l’Auditori. S’hi farà una xerrada informativa amb personal tècnic de l’associació AVAN i el cantant de flamenc Paco Mora, qui ha conviscut durant molts anys amb una persona afectada per la malaltia. L’artista malagueny, que ha participat en la presentació per videoconferència, tancarà el programa d’actes amb un espectacle de música i ball. Serà el divendres 24, a les 9h del vespre, també a l’Auditori Municipal.