Terrassa Sense Murs denuncia ‘vulneració de drets’ en la detenció de les dues companyes dimarts

Terrassa Sense Murs ha emès un comunicat en el que denuncia el tracte que van rebre les dues persones detingudes dimarts passat pels Mossos d’Esquadra en una operació al carrer Àngel Guimerà, en un pis ocupat. “Volem denunciar la vulneració de diversos drets i la dura repressió que van patir dues persones de la nostra xarxa el passat dimarts 13 d’octubre a Terrassa durant el desallotjament d’un pis ocupat“.

Terrassa Sense Murs també considera que les penes que demana la fiscalia són “desmesurades” i que en l’actuació policial “hi va haver un inadmissible abús de poder institucional“. Per ala persones que estava ocupant el pis la petició és d’una pena de 6 mesos de presó i 5.429€ de multa i indemnització, quantitat que si no pot pagar pot suposar un increment de la pena de presó en 7 mesos més. “Volem fer saber que es tracta d’una persona que viu una situació d’extrema vulnerabilitat, que no parla ni entén el català i el castellà i que, en aquells moments, el seu nadó de 6 mesos també es trobava al pis. Els Mossos es van presentar a l’immoble amb una actitud molt agressiva, sense deixar lloc al diàleg, de manera que la companya es va espantar molt i no va voler obrir-los la porta. Lamentem també l’actitud del propietari, que va proferir comentaris racistes contra les companyes del col·lectiu mentre tot això estava passant. Finalment, els agents van procedir a entrar per la força i a detenir-la per resistència a l’autoritat“, explica Terrassa Sense Murs.

A l’altra persona -la fotoperiodista Mireia Comas– se li demana un any de presó i 170 euros per atemptat contra l’autoritat. “En un intent de poder fotografiar el què estava passant a dins, va rebre un tracte intimidatori i de menyspreu, i després d’un frec a frec amb una de les agents, va ser detinguda“, detalla la plataforma.

El judici per a totes dues serà el 2 de desembre.