Terrassa s’estrena al Dansa Metropolitana acollint una inauguració al mNACTEC que uneix dansa i passat industrial

Terrassa ha acollit aquest divendres la inauguració del Dansa Metropolitana 2021, una programació de 15 dies amb 240 activitats relacionades amb la dansa. En la primera vegada que la ciutat forma part del festival, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya ha estat l’escenari escollit per un acte inaugural que ha unit dansa i passat industrial. Tot ha començat a l’exterior, amb la representació d’un fragment de «Máquinas sagradas», de Juan Carlos Lérida i amb la col·laboració del cantaor Pirata. Tot seguit, a l’interior del museu, l’actriu egarenca Teresa Sánchez Roca ha llegit un text de la periodista especialitzada en dansa Bàrbara Raubert per reivindicar el paper de les dones en la indústria tèxtil, commemorant així també la diada del vuit de març. Finalment, Ancorae Danza ha ofert el segon moviment del muntatge «Lua». Tot plegat, davant un públic d’un centenar de persones entre els quals hi havia la consellera de cultura en funcions, Àngels Ponsa, i l’alcalde Jordi Ballart.

Terrassa s’ha incorporat al Dansa Metropolitana amb la intenció de quedar-s’hi. Mostra d’això és que quan tot just aquesta quarta edició ha engegat motors, des dels equipaments culturals de la ciutat ja s’està començant a pensar en la següent.

A més de la inauguració, els terrassencs podran gaudir de quatre espectacles més que formen part tant del Dansa Metropolitana com del Terrassa Arts Escèniques. El primer ha estat aquest dissabte al vespre, «Am I Bruce Lee» al Teatre Alegria. Al mateix escenari, dissabte vinent Juan Carlos Lérida presentarà «La hora del ritual» i l’endemà diumenge serà el torn de «Marúnica» al Teatre Principal. Per últim, el dissabte vint de març Metamorphosis Dance portarà al Centre Cultural «Elkarrizketa Ilunak».