Raim Terrassenc 1

Terrassa sol·licita formar part de la DO Catalunya com a zona de producció vitivinícola

L’Ajuntament de Terrassa ha demanat al Consell Regulador de la Denominació d’Origen de Catalunya la inclusió com a zona de producció vitivinícola. Ho fa en ser un municipi elaborador de vi que no es pot adscriure a cap altra DO. La certificació ajudaria a comercialitzar els productes elaborats al terme municipal. La proposta ha de ser aprovada pel ple del Consell Regulador, que ho elevarà a l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Aquest en farà els informes tècnics corresponents.

Una de les finalitats del projecte de l’Anella Verda és potenciar l’agricultura i afegir valor als conreus, majoritàriament privats, que s’hi desenvolupen. També millorar les finques agrícoles que són de gestió municipal. Paral·lelament, hi ha la voluntat de recuperar el cultiu de la vinya, el seu patrimoni agrícola i la memòria històrica d’un municipi que durant dos segles va ser una de les terres de producció de vi més important de Catalunya. En aquest sentit, a la finca municipal de Mossèn Homs, d’1,6 hectàrees, es plantaran varietats tradicionals del Vallès. A la finca privada de Can Font de Gaià ja creixen ceps de varietats de raïm negre (Terrassenc, Garnatxa i Sumoll) i, també, de blanc (Garnatxa Blanca, Picapoll i Malvasia). La majoria són varietats de raïm autoritzades per aquesta DO.

Al Vallès Occidental ja hi ha un precedent d’una finca que figura dins la zona de producció de la DO Catalunya des del gener de 2014 i que és la de Gambús, situada dins el Parc Agrari de Sabadell.