Terrassa suma sis positius de coronavirus i diversos aïllats

Terrassa suma cinc casos nous de coronavirus, que s’afageixen a la persona ingressada la setmana passada a l’Hospital. Tres treballen al CAP Sant Llàtzer i hi ha setze persones més que han estat en contacte amb elles que estan aïllades. El quart contagi és un treballador de l’Hospital de Terrassa i els companys de la seu departament també es troben en observació i aïllament. Una cinquena persona es troba ingressada a Mútua Terrassa, a la seva fundació Assistencial.

Davant d’aquest escenari l’Ajuntament ha aprovat una sèrie de mesures per evitar més contagis de coronavirus. El consistori ha activat el Pla d’Emergències Municipal en fase d’alerta, ha aprovat un decret de mesures de prevenció i recull les indicacions de la Generalitat d’anul·lar tots aquells actes públics amb més de mil persones. L’Ajuntament ha afegit que també suspendrà les activitats a l’espai públic que requereixin personal policial i sanitari, per no saturar aquests serveis bàsics. De la mateixa manera, també es cancel·laran tots aquells activitats lúdiques i recreatives als equipaments municipals.
L’objectiu, ha dit l’equip de govern, és evitar contagis, el col·lapse del servei sanitari, garantir els serveis municipals bàsics i informar la població.

D’altra banda el decret també conté un seguit de mesures de prevenció en l’àmbit laboral de l’Ajuntament, centrat a protegir els treballadors, especialment les persones més vulnerables com les embarassades i les que pateixen patologies associades a l’aparell respiratori. S’intensificarà l’higiene de l’entorn de treball, es promourà el teletreball sempre que sigui possible; es limitaran les reunions i el nombre de participants; s’anul·laran els viatges de feina i es potenciarà la cita prèvia i l’atenció telefònica per evitar aglomeracions en els punts d’atenció ciutadana, entre altres mesures.