Terrassa supera els 10.000 casos positius per covid coincidint amb la disminució de la pandèmia

Terrassa ha superat la simbòlica xifra dels 10.000 infectats des de l’inici de la pandèmia. Concretament, a dia d’avui són 10.047 els casos de terrassencs que ja han passat o estan passant la covid-19, segons les dades del Departament de Salut. Tanmateix, el ritme de detecció de nous contagis va disminuint. Durant l’última setmana, el nombre de nous positius a la ciutat ha estat de 347 mentre que en els 7 dies anteriors se’n van detectar més del doble, amb un total de 746.

Aquest indicador demostra que la situació sanitària segueix millorant, amb xifres que van clarament a la baixa. També és el cas del risc de rebrot, que continua caient en picat a Terrassa. I és que en els últims 20 dies, s’ha passat d’un pic màxim de 1.078 punts als 273 actuals. La velocitat de propagació del virus també segueix disminuint i actualment aquesta ràtio (Rt) se situa en 0,6 contagis per cada persona infectada.

Pel que fa als hospitals de la ciutat, la xifra de pacients ingressats es manté molt estable. Entre Mútua i L’Hospital del Consorci atenen 175 malalts de coronavirus, 7 menys que en el balanç d’aquest dilluns. D’entre els pacients hospitalitzats, 138 estan ingressats a planta, 8 a la unitat de semicrítics, 19 a la UCI i 10 reben hospitalització domiciliària.

També sembla estabilitzar-se el ritme diari de defuncions. En els últims dos dies a Terrassa han perdut la vida 4 persones més i ja són 356 les víctimes mortals causades per la pandèmia. A la comarca s’han superat les 1.700 defuncions, després de sumar 12 noves morts des del dilluns.