Els vots del PSC i l’abstenció de TEC treuen Terrassa de l’AMI

Terrassa ja no és membre de l’Associació de Municipis per la Independència. El Partit Popular ha dut la proposta al ple, a la que s’han sumat de PSC i Ciutadans. L’abstenció de Terrassa en comú ha estat clau juntament amb el vot favorable dels socialistes, que han tirat enrere l’entrada a l’AMI que ells mateixos van avalar al principi del mandat per afavorir l’entrada del PDECAT al govern.

Els populars presentaven ara la proposta pel trencament del pacte de govern entre el PSC i els demòcrates i perquè no hi ha a Terrassa, diuen, una majoria independentista.

El PSC no ha volgut  manifestar el sentit del seu vot en cap de les intervencions. La sortida de l’AMI no s’ha visualitzat fins que els nou regidors socialistes han aixecat la mà al mateix temps que ho feien el PP i Ciutadans.

Per la seva part Terrassa en comú ha retret als socialistes que, al seu moment, votessin l’entrada de l’AMI quan al Consell Comarcal hi van votar en contra.

Els tres partits independentistes i partidaris de mantenir-se a l’AMI, Esquerra-MES, el PDECAT i la CUP, no han volgut intervenir en cap dels torns de paraula.

Al ple s’ha llegit l’acord de tots els portaveus, excepte els del PP i Ciutadans, de sol·licitar al Tribunal Suprem l’alliberament provisional dels consellers empresonats i dels presidents de l’ANC i Òmnium. La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà en color groc fins que siguin alliberats.

En canvi, els portaveus van rebutjar en junta una proposta de Ciutadans per condemnar els talls en carreteres i vies de tren durant la vaga general del 8 de novembre.