Dades Covid Punxat Indicadors 280222

Terrassa tanca el mes de febrer amb unes dades epidemiològiques que conviden a l’optimisme

La incidència del virus és cada cop menor i la situació als carrers i als hospitals va tornant, de mica en mica, a la normalitat. Així ho demostren les dades epidemiològiques, que al llarg d’aquest mes de febrer han anat clarament a la baixa tant a Terrassa com al conjunt de Catalunya.

Durant l’última setmana l’índex de contagis ha baixat a nivells anteriors a la sisena onada, amb menys de 800 casos positius detectats des del dilluns passat. Després de dos anys de pandèmia, a la ciutat s’han produït prop de 72.000 contagis. Per la seva part, el risc de rebrot es manté a la baixa, situant-se ara en 675 després de disminuir en més de 200 punts. D’altra banda, durant aquests 7 últims dies la xifra de defuncions s’ha mantingut pràcticament invariable. En aquest període s’ha produït una sola mort i actualment són 657 les víctimes terrassenques a causa de la pandèmia.

Dades Covid Punxat Indicadors 280222

Seguint amb la tendència de les últims setmanes també arriben bones notícies dels hospitals egarencs, que van veient la llum al final del túnel després de dos anys suportant una forta pressió assistencial. Aquest dilluns, a les Unitats de Cures Intensives de Mútua i el Consorci hi havia tan sols 4 malalts greus hospitalitzats per coronavirus. És la xifra més baixa de pacients crítics des de principis de desembre. La reducció de malalts de covid atesos també es produeix a planta, amb 28 casos menys respecte a la setmana passada.

Dades Covid Punxat Hospitals 280222