Terrassa tanca la Setmana Santa amb 86 hospitalitzats menys per la Covid-19

Tret d’un repunt el dissabte, aquests dies festius de Setmana Santa han provat bé als centres hospitalaris de la ciutat. Després que el dimecres 8 s’arribés al màxim de persones en tractament a Terrassa per la Covid-19, 818 ingressats, la tendència a la baixa fa que a hores d’ara en siguin 732, 86 menys. Aquest descens, inèdit fins Dijous Sant, és encara més esperançador si ens fixem en les Unitats de Cures Intensives (UCI). Després d’un màxim de 74 pacients greus el 31 de març, les UCI de Terrassa havien arrencat la Setmana Santa amb 60 malalts i la tanquen amb 52, la xifra més baixa de les últimes dues setmanes. Un altre fet positiu per als dos hospitals egarencs és que el percentatge d’ingressos que més ha disminuït és el de planta hospitalària, amb pràcticament un centenar de malalts menys. Per contra, ara hi ha 223 persones en hospitalització domiciliària, 13 més que al començar la Setmana Santa.

Al llarg d’aquests cinc dies festius, a la ciutat han perdut la vida 32 persones per culpa del nou coronavirus. Això fa un total de 198 morts a Terrassa des de l’inici de la pandèmia. Una dada trista, però molt inferior a la de persones que se n’han sortit: el total d’altes acumulades és més de tres vegades superior, 674. En aquesta Setmana Santa s’han donat un terç d’aquestes altes hospitalàries.

Mentre que al conjunt de Catalunya el recompte diari de contagis està sent més irregular, a Terrassa s’hi nota una major tendència a la baixa. S’haurà de veure ara si es manté amb el retorn a la feina de bona part dels treballadors no essencials.