Primer protocol local de protecció a la infància redactat pels agents implicats i d’acord a la llei catalana

Terrassa ja té redactat un protocol per a la intervenció en xarxa en situacions de risc i/o maltractaments a la infància i l’adolescència. És el primer protocol local on participen tots els agents implicats i que es fa d’acord a la llei catalana dels drets i les oportunitats de la infància i l’adolescència (2010).

El document ha estat elaborat al llarg dels últims anys per la Taula tècnica d’infància (constituïda a l’octubre de 2014). Terrassa va ser la tercera ciutat catalana que va formar una taula d’aquestes característiques on tècnics de diferents serveis de l’Ajuntament, de la Diputació i de la Generalitat, responsables d’educació, d’atenció a la infància i l’adolescència, proveïdors de salut, policia municipal i mossos d’esquadra, entre altres, han treballat amb un objectiu comú: l’ interès superior de l’ infant.

Un cop redactat, comença la fase d’aplicació. Es pretén que el document sigui una eina efectiva i eficaç per lluitar contra el maltractament però també per a la protecció, la prevenció i la detecció precoç.

Aquest migdia una setantena d’aquests tècnics i els seus caps s’han reunit al Centre Cívic Municipal President Macià per conèixer el document i començar a definir la campanya d’implementació, difusió i sensibilització. Es tracta de detallar els itineraris i les accions i la manera d’explicar i difondre el missatge de forma personalitzada per a cadascun dels agents.

Es calcula que protocol de protecció a la infància i l’adolescència es presentarà públicament a la ciutadania al setembre.

A més de García, hi ha assistit la tinenta d’alcalde de Drets Socials i Serveis a les Persones, Eva Candela, la directora de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Georgina Oliva i el Gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació, Josep Muñoz.