Terrassa té una xarxa de 40 camins amb més de 104 quilòmetres

Terrassa reforma l’inventari de camins públics de titularitat de l’Ajuntament, que hi ha dins el seu terme municipal. En el nou cens s’hi registren 40 camins d’una longitud total de 104 quilòmetres.

L’objectiu de la renovació de l’inventari és millorar la gestió del patrimoni públic, amb un manteniment i senyalització adequades, i posar-lo a l’abast de la població per al seu lleure. Terrassa té un sistema de camins de forma radial que surten del nucli urbà per dirigir-se als rodals, a masies o a poblacions veïnes. El nou document ha permès delimitar exactament el recorregut d’antics camins i recuperar part de la història del municipi a través del seu traçat.

A l’inventari que es podrà consultar per Internet, hi ha una fitxa que acompanya a cada un dels 40 camins. Cada sender va acompanyat d’un codi i s’especifica el punt de partida i el final del tram. També hi ha la longitud i l’amplada i una breu descripció de la història. Hi ha recorreguts que el seu orígen es remonta a l’edat mitjana. De fet a Terrassa no s’havia renovat l’inventari de camins des del 1853.

Entre els camins hi ha des dels més tradicionals i coneguts com pot ser el popular Camí dels Monjos o de comunicació entre municipis com el camí ral de Terrassa a Sant Llorenç per Matadepera, el camí ral fins a Sabadell, que segueix la línia de tren, el camí vell a Rellinars o el camí del Torrent de Can Guitart.