Terrassa tindrà 5 noves aules bolet el proper curs per complir les ràtios

Terrassa tindrà el proper curs escolar 5 noves aules bolet: una a P3 i quatre entre P5 i quart de primària, una per cada zona d’escolarització. És el compromís aconseguit aquest dilluns en la reunió de la Taula Mixta de Planificació entre els responsables municipals d’educació i Serveis Territorials. La regidoria treballa aquests dies per decidir els centres més adients per acollir aquests nous grups.

La mesura s’emmarcaria en un pla de xoc que ha de situar Terrassa al nivell d’èxit educatiu que li pertoca. La regidora d’educació i el mateix alcalde ho plantejaran al conseller Josep Bargalló, amb qui han demanat una reunió de treball urgent.

Des de Terrassa es considera indispensable, com a mínim, un nou institut-escola a la zona sud de la ciutat, tot i que es treballa amb l’objectiu de construir-ne dos aquest mateix mandat. Els nous  centres s’afegirien als dos existents: el Pere Viver i el Marquès Casals – Institut Jaume Cabré.

L’objectiu és sortir d’una mancança crònica de places escolars. Tot plegat, en un context de creixement continuat de la demanda i de pressupostos prorrogats des del 2017.