Terrassa tindrà al 2025 la nova residència i centre de dia d’AMPANS

Terrassa tindrà al gener de 2025 una nova residència i centre de dia per a persones amb discapacitat intel·lectual i alt grau de dependència d’AMPANS a tocar de Can Petit. Els seus responsables n’han presentat els detalls aquest dilluns en una visita als terrenys de 6.000 metres quadrats cedits per l’ajuntament al carrer de la Castellassa, on s’ubicarà el nou equipament.

residència ampans terrenys

L’edifici estarà format per 5 mòduls diferents i separats, serà eco-eficient i de construcció tradicional. Comptarà amb 4 aules, espai de rehabilitació, zona de visites i recintes comuns, tant de treball com d’esbarjo.

Projecte Residència Ampans Projecte Residència Ampans1 Projecte Residència Ampans2

Terrassa només disposa d’un centre d’aquestes característiques, el de La Pineda, que compta amb 87 places, clarament insuficients per donar resposta a la demanda existent. La nova construcció permetrà ampliar el total amb 82 places més. Això ha d’evitar el desplaçament de moltes famílies a d’altres municipis per poder rebre aquest servei tan necessari.

residència ampans terrenys

La Coordinadora Capaç, formada per les AMPA de les Escoles d’Educació Especial de Terrassa i gran defensora del projecte, ha aprofitat l’ocasió per reclamar a la Generalitat que acceleri la concertació de les places del nou equipament i faci un estudi que posi al dia les necessitats del sector i hi destini més recursos.

AMPANS rebrà el suport de Prodis en la posada en marxa de la nova residència i centre de dia i entrarà a formar part de la Taula local de Capacitats Diverses i Accessibilitat.