Terrassa tindrà dos nous protocols contra les violències masclistes en l’àmbit comunitari el 2020

Des del 2009, l’Ajuntament de Terrassa i les entitats de dones de la ciutat, organitzen una jornada formativa sobre algun aspecte de violència masclista adreçada a professionals que tracten amb les víctimes. És un dels actes centrals de la quarantena d’activitats que formen part de campanya que serveix per commemorar el 25N, Dia Internacional contra la Violència Masclista, que es desenvolupa durant tot el mes de novembre amb el lema #NIUNAMÉS.

En aquesta edició, més de 300 professionals i càrrecs electes d’una dotzena de consistoris i d’altres administracions, personal d’universitats, cossos de seguretat i sector sanitari, aborden les violències masclistes en l’àmbit comunitari, donant especial atenció a 4 grans temes: agressions sexuals, trata o tràfic de dones amb finalitat de prostitució forçada, matrimonis forçats i mutilació genital femenina.

En aquesta lluita compartida per aconseguir una ciutat lliure d’agressions per raó de gènere, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat la presentació de dos nous protocols durant el primer trimestre de 2020.

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Laura Martínez, ha reivindicat la necessitat de reformar el codi penal i canviar la paraula abús per agressió.

A banda de les ponències especialitzades en els 4 temes de la sessió, la jornada ha inclòs la presentació del nou protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya.