Terrassa tindrà una nova fira de l’FP al Recinte Firal

Terrassa estrenarà una fira d’orientació en Formació Professional. Serà els propers 28 i 29 d’abril al Recinte Firal, i comptarà amb 47 stands on hi seran presents centres educatius públics, concertats i privats; universitats, centres per l’ocupació i empreses i gremis, entre d’altres.

Aquesta ha estat una de les qüestions que s’han abordat en plenari del Consell de la FP, que ha tingut lloc a l’Institut Terrassa. L’equip de govern, encapçalat per la regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha presentat les línies estratègiques per aquest 2020 pel que fa a la formació professional. Consisteixen en el treball en xarxa amb altres consells de la FP i facilitar la formació als centres de treball i l’FP dual.

Una altra de les línies estratègiques és adequar l’FP a les necessitats del sistema productiu. L’objectiu final és aconseguir més inserció laboral. En aquest sentit l’informe del 2019 inclou una enquesta als graduats el curs 2017-2018. En el grau mitjà, més de la meitat dels graduats continuen estudis i en cinc famílies professionals, el percentatge d’inserció és de més del 50%: en indústries extractives, sanitat, fabricació mecànica, instal·lació i manteniment i hoteleria i turisme. En el grau superior, treballa entre un 51% i un 82% de les persones graduades, segons el cicle cursat. L’empresa de pràctiques continua sent la via més efectiva per trobar feina.