Terrassa torna a ser la ciutat on s’inicia l’Ultra Clean Marathon

L’Ultra Clean Marathon ha tornat a comptar, per quart any consecutiu, amb Terrassa com a punt de partida del seu recorregut. Aquesta marató per equips ha comptat en aquesta edició amb una ruta de seixanta quilòmetres en relleus de trams de deu quilòmetres en modalitat de «plogging», que fa referència a córrer mentre es recullen residus.

Cada equip participant, a banda de recollir residus dels espais naturals, ha hagut d’aconseguir un donatiu per una ONG ambiental que actuï per la conservació de la natura a Catalunya. Aquesta iniciativa, recolzada per l’Ajuntament de Terrassa, pretén implicar als esportistes en la conservació de la natura.

La marató ha engegat a les vuit del matí al costat del camp del San Cristóbal per encaminar-se cap a l’Anella Verda de Terrassa per després passar per la Serra de Galliners, el Parc Natural de Collserola, el riu Besós i, com a última parada, les platges de Barcelona. Un recorregut pensat també per posar en valor el que aporten els espais naturals i agraris d’un territori densament poblat i urbanitzat.

El Parc de la Barceloneta ha estat el lloc on ha acabat el recorregut però aquesta iniciativa ha comptat també amb la festa pel medi ambient que duu el nom «Mou-te pel clima». Mentre arribaven els ecorunners s’hi han fet, al mateix Parc de la Barceloneta, conferències, tallers i activitats lúdiques per tancar l’edició d’aquest any de l’Ultra Clean Marathon.