Terrassa triplica la mitjana espanyola en jugadores de futbol

L’atenció mediàtica que ha generat la final de la Champions, amb la participació per primera vegada del Barça, i el rècord d’assistència en alguns partits d’aquesta temporada, demostra l’interès creixent que hi ha pel futbol femení.

Un equip d’investigadors de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aerospacial i Audiovisual de Terrassa ha elaborat un estudi amb les dades d’equips i jugadores federades d’arreu d’Europa. El més rellevant és que el futbol ja supera el voleibol en nombre de jugadores en 17 dels 51 països analitzats, un esport que tradicionalment havia estat capdavanter entre les dones. L’estudi constata, doncs, un creixement exponencial de clubs i jugadores federades, sobretot als països del nord d’Europa: Alemanya, Suècia, Holanda i Anglaterra són els que en tenen més. Espanya ocupa l’onzena posició, amb poc més de 25.000 jugadores.

Terrassa també ha experimentat un creixement molt important. Fa cinc temporades hi havia nou equips federats. Avui n’hi ha 21, de cinc clubs diferents: l’Escola Manu Lanzarote, el Terrassa FC, el Pueblo Nuevo 2002 CF; el Sant Pere Nord CF i el Maurina Egara CF. En total compta amb unes 400 jugadores federades, 1,9 per cada mil habitants, tres vegades per per sobre de la mitjana espanyola (0,7 per cada mil habitants).

D’altra banda, però, encara queda camí per recórrer. Aquestes dades de creixement, alerten des de la UPC, cal que vinguin acompanyades d’inversions en instal·lacions i mitjans. Espanya es troba en el grup de països que menys diners destinen per jugadora: només 100 euros per jugadora a l’any.