Terrassa viu la Festa Major malgrat la pluja

Malgrat el xàfec d’aigua de dissabte a mig matí o el dia plujós del matí de dilluns, milers de ciutadans han assistit a alguna de les activitats, esports, mostres i concerts que durant quatre dies han omplert la Festa Major de la ciutat.

Els grans concerts de The Tyets, Chenoa o Figa Flawas omplen els aforaments així com les cercaviles i els actes de cultura popular que aconsegueixen la millor de les participacions. Des de l’inici de festa amb el descobriment del capgròs de l’any, aquest any Àlex Marteen, fins a les cercaviles i els correfocs passant pel gran seguici i el ball de plaça, uns actes que a més es van poder seguir per Canal Terrassa.

Capítol a part mereix la Diada Castellera de Festa Major amb la millor actuació d’aquesta temporada de les colles locals. Com sempre la jornada terrassenca marca el calendari de referència del món casteller. Tot i la pluja per sorpresa de dissabte, les activitats esportives apleguen un públic fidel que completen les curses malgrat les inclemències del temps.

També s’ha suspès el partit entre la premsa local i els membres de la corporació municipal. La fira d’atraccions ha resultat ser un bon refugi perquè nombrosos ciutadans hagin passat pel final de la Rambla, aquest cop amb un espai ampliat i la nòria de 30 metres com a principal atractiu.

La pluja sí que va fer suspendre o aplaçar alguns actes de dilluns com la mostra de teatre de Vallparadís al matí o la cursa de cambrers o el concurs d’apilar caixes de coca-cola a la tarda. El Ball de Serrallonga ha tornat a fer de les seves, aquest cop entre el Raval de Montserrat i el carrer Unió.

Aquest dimarts la Plaça Vella acollirà la gran gala de circ de Festa Major. Serà a les 19.30. A la Plaça del Rector Homs hi haurà els concerts de Fragments de Luisa Fernanda (19.30) i Gemma Humet (22.00).

Tancarà la festa, com sempre, aquest dimecres el castell de focs des de la cruïlla de l’Abat Marcet i Josep Tarradellas. Posteriorment hi haurà rom cremat i havaneres, a la plaça de Lluís Companys.