Terrassa viu un nou simulacre de risc químic

Aquest dimecres a les 10 del matí han tornat a sonar les sirenes de risc químic a Terrassa. La prova ha afectat els sectors químics del Vallès Occidental, Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès Oriental. També s’han enviat missatges d’alerta de protecció civil als mòbils a aquestes zones, com ja va passar en el simulacre del novembre.

Així, s’han activat simultàniament un total de 50 sirenes ubicades en 22 municipis. A més de les 3 situades als polígons de Can Parellada i Santa Margarida, a la comarca també han sonat a Castellbisbal, Polinyà i Santa Perpètua de Mogoda. A totes les poblacions on s’han activat les sirenes els centres escolars han fet una prova practicant el confinament.

Per aquest simulacre, s’han treballat per primer cop les possibles afectacions a les persones amb hipersensibilitat al so. D’aquesta manera, s’han definit pautes i mesures per reduir aquest impacte. A més, Protecció Civil ha contactat amb la Federació Catalana d’Autisme, la Federació de Salut Mental de Catalunya (SMC), l’Associació Catalana de Persones amb Alta Sensibilitat (ACPAS) i el servei de Teleassistència de la Diputació, perquè puguin informar de la prova.

També s’ha contactat amb la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) i l’ONCE per tal que la informació de la prova arribi als seus associats. Protecció Civil de la Generalitat ha dissenyat una enquesta per avaluar l’escolta de les sirenes i la recepció de l’alerta als telèfons mòbil. L’enquesta es pot respondre des de qualsevol telèfon mòbil, és anònima i no recull dades personals. Permet, però, conèixer si les sirenes s’han escoltat i des d’on.

Missatge que han rebut els telèfons que en aquell moment estaven a les zones de risc.