Terrassa viurà la Nit de Sant Joan amb 17 revetlles al carrer i tres fogueres

Com cada any l’Ajuntament activa un protocol de seguretat per evitar incidents la Nit de Sant Joan. Es tracta de recordar a la població comportaments cívics, les revetlles i fogueres autoritzades i a quins llocs es poden o no tirar petards.

Per segon any consecutiu el Parc de Sant Jordi estarà tancat el dia 23 a partir de les nou del vespre, com a mesura preventiva per protegir el jardí històric i la Masia Freixa. L’excepció serà una petita zona a tocar de la plaça del Doctor Zamenhof. L’Ajuntament també demana prudència a tots els parcs i places amb vegetació, especialment al Parc de Vallparadís. De fet, no es pot encendre ni tirara petards a menys de 15 metres de mobiliari urbà i de les plantes i arbres.

Els terrassencs poden comprar petards a 25 punts de venda distribuïts a la ciutat, 15 dels quals són casetes instal•lades de manera puntual. A l’hora de comprar petards, cal tenir en compte les categories en els que es classifiquen, en funció de l’edat de la persona usuària i la potència de l’explosiu, i cal respectar les normes d’utilització que especifiqui cada tipus de pirotècnia. Algunes de les recomanacions? No guardar petards a les butxaques ni encendre’ls a menys de 500 metres del bosc. També s’aconsella guardar la roba estesa i tancar portes i finestres. Fins ara l’Ajuntament ha rebut tres sol•licituds per fer fogueres: al carrer de la Castellassa, al barri de Sant Llorenç; a la plaça del Rector Homs, a l’Antic Poble de Sant Pere, i a la plaça de la Font de l’Apotecari, a Sant Pere. Hi haurà 17 revetlles a la via pública.