Terrassa vol superar les 500 donacions de sang en la Marató 2023

L’Imma Salguero té una anèmia crònica i necessita una transfusió de sang al mes des que era molt petita. Concretament, té talassèmia major i no produeix glòbuls vermells ni en la quantitat ni de la qualitat necessàries. És una de les receptores (conjunatment amb la seva germana bessona) del Banc de Sang i Teixits Mútua Terrassa. 

El seu marit, Jordi Robledo, es va fer donant quan la va conèixer sensibilitzat per la seva malaltia. Els seus testimonis són les dues cares d’una mateixa moneda.

​Aquests missatges i els de moltes altres altres persones, famoses i anònimes, són els protagonistes de la Marató de Donants de Sang de Catalunya 2023, que porta per lema «Donar sang sona bé» i que està operativa des d’aquest divendres, 13 fins al 20 de gener.

Se celebra després de les festes de Nadal per recuperar les reserves. Actualment només hi ha estoc per a 3 dies.

L’objectiu d’aquesta marató és superar les 10.000 donacions a tot Catalunya. 500 a Terrassa.

Totes les persones d’entre 18 i 70 anys, sense problemes de salut i de més de 50 quilograms de pes poden donar sang. Per facilitar els desplaçaments, es regalen tiquets d’autobús i vals de pàrquing. Les instal·lacions estan obertes de dilluns a divendres de 9 del matí a 8 del vespre i dissabte de 9 a dos quarts de 3 de la tarda. Entre tots els participants se sortegen obsequis i l’esmorzar és gentilesa de 4 pastisseries de Terrassa.

Es recomana demanar cita prèvia.