Territori es compromet a fer un estudi integral dels murs de la riera de Les Arenes

El Conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet ha visitat aquest divendres les obres de reparació que s’estan fent a la riera de Les Arenes, una zona que va quedar malmesa després dels forts aiguats dels mesos d’octubre i novembre. L’Agència Catalana de l’Aigua, per via d’emergència, ha destinat més de 395.000 euros en diverses actuacions, com els treballs per a reparar el mur d’endegament a l’alçada del pont d’Almeria, el reforç d’un tram de mur en un altre sector de la riera Les Arenes i la retirada d’arbres caiguts a la riera del Palau. Els treballs està previst que s’acabin aquest mes. En la visita hi ha estat presents representants dels diferents grups municipals, regidors i l’alcalde Alfredo Vega, que li ha expressat la necessitat de reforçar altres punts de la riera de Les Arenes com a mesura preventiva davant d’altres possibles aiguats. Calvet ha assumit el compromís del Departament per fer un estudi integral dels murs a mig termini.

Fruit d’un conveni signat per l’ACA i l’Ajuntament de Terrassa l’any passat, es destinaran 710.000 euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres i mesures de component estructural a la riera de les Arenes.

Prèviament, el conseller de Territori ha inaugurat una Estació Meteorològica Automàtica, la primera que el Servei Meterològic de Catalunya té a Terrassa. Està situada a la zona de Can Poal i envia dades cada mitja hora, que es poden consultar per internet en temps real.