TMESA implanta un nou sistema que informarà en temps real de la flota i les esperes a cada parada

Els busos de TMESA estan implementant un nou sistema que ha de permetre millorar la gestió de la flota en temps real i informar els usuaris de manera més eficient i ràpida. És el que s’anomena com Sistema d’Ajuda a l’Explotació, i està previst que es coordini amb altres xarxes de transport, com els Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies i autobusos interurbans.

La finalitat d’aquest sistema és proporcionar informació fiable i actualitzada als usuaris sobre els temps d’espera i les possibles connexions multimodals amb la resta de línies. Això ho farà a través diversos mitjans: aplicacions mòbil, xarxes socials i web. Unes pantalles a l’interior dels autobusos oferiran informació de la pròxima parada al viatger, enllaços amb altres mitjans de transport, missatges relacionats amb el servei i informació institucional. A més, s’habilitarà un servei de megafonia per a persones invidents, tant a l’interior com a les parades que informarà de la pròxima parada i el temps que queda per arribar-hi.

El Sistema d’Ajuda a l’Explotació també està previst que s’integri amb Google Transit de manera permet al viatger obtenir la informació d’altres mitjans de transport per planificar els seus viatges. A més, incorporarà un sistema de conducció eficient i càmeres de videovigilància a l’interior dels vehicles.

El sistema està previst que s’acabi d’implementar a finals de juny.