TMESA organitza una jornada de sensibilització per fer que el transport públic sigui més inclusiu

Sensibilitzar a conductors i conductores dels autobusos de TMESA sobre les necessitats de les persones amb discapacitat visual o mobilitat reduïda. Aquest és l’objectiu de la jornada de conscienciació i formació anomenada «Posem-nos a la seva pell», organitzada per l’empresa municipal de transport urbà i celebrada aquest dimarts al Parc dels Catalans. Amb aquesta iniciativa TMESA busca mantenir el seu compromís per millorar el transport públic a Terrassa, facilitant l’accés al servei de manera més segura i promovent una cultura de respecte i inclusió.

Després d’un intercanvi d’impressions a la Cambra de Comerç a primera hora, els empleats de TMESA han acompanyat a membres de Prou Barreres i la Fundació ONCE a l’autobús adaptat. Per un dia, s’han intercanviat els papers, de manera que han pogut conèixer de primera mà les necessitats de les persones amb capacitats diverses.

Una de les línies en què TMESA està treballant és la millora dels dispositius visuals i sonors. Anuncien les parades, per tal de fer-los més intel·ligibles per a tots els usuaris. L’empresa municipal d’autobusos urbans, que compta actualment amb uns 180 conductors i conductores, va registrar el 2023 prop de 15 milions de viatges validats. Una xifra rècord per a TMESA. Tot i que encara queda molta feina per fer, jornades com les d’avui serveixen per promoure l’empatia entre empleats i usuaris. I ho fa gràcies a la creació d’un espai de diàleg i aprenentatge comú.

Imatge d'una persona amb cadira de rodes pujant a un bus de TMESA