Toc d’atenció a l’equip de Govern des d’ERC, TeC i CUP sobre la prevenció d’agressions sexuals

Toc d’atenció a l’equip de Govern dels tres partits d’esquerres de l’oposició. ERC, TeC i CUP denuncien l’incompliment de mesures acordades en relació a la prevenció i atenció davant possibles agressions sexuals durant la Festa Major. Segons els tres portaveus, davant la falta d’execució del protocol de dol, aprovat en ple, es van aprovar en comissió de Drets Socials una sèrie de mesures pràctiques per pal·liar aquesta manca. Una d’elles preveia un segon estand d’informació i atenció ciutadana que, ubicat en una zona cèntrica, completés l’estand original que ja s’instal·la a El Jove.

Aquest compromís, diuen, no es complirà i s’ha substituït pel punt de la Policia Municipal a l’atri de l’Ajuntament. Afirmen que, tot i l’antelació amb què van ser presentades i aprovades en el ple de maig, l’Ajuntament no les ha fet efectives al•legant falta de temps i manca de participació dels col·lectius feministes de la ciutat.

Totes tres formacions coincideixen també en ser crítics amb el programa de Festa Major. No inclou, com diuen es va acordar, ni l’etiqueta #NomésUnSíÉsUnSí ni l’adreça on la gent pot trobar els estands informatius en cas d’agressió sexual. Des d’ERC, TeC i CUP també es qüestionen si tots els agents de la Policia Municipal i empreses de seguretat han rebut formació en aquest àmbit.Tot plegat, lamenten, ho atribueixen a una falta de comprensió per part de l’equip de Govern a un problema social que clama polítiques d’acció que siguin efectives.