«Tocant el Cel» guanya el premi a la Millor Pel·lícula Documental al 1er Festival Cinema Castells

El MNACTEC ha estat la seu aquest diumenge de l’entrega dels premis al Primer Festival Cinema Castells, que ha atorgat el premi a la Millor Pel·lícula Documental a la producció de La Xarxa de Comunicació Local «Tocant el Cel», dirigit per Toni Comas.

Comas ha agraït, en nom de tot l’equip, que es duguin a terme certàmens audiovisuals sobre el món casteller, i ha donat les gràcies també a La Xarxa per haver apostat per crear continguts específics sobre els castellers.

El premi a la Millor Pel·lícula en la secció oficial Promocionals a competició se l’han endut els Minyons de Terrassa per «Festa Major 2020: 3de10fm confinat». Ramon Codinas i Fort, membre dels Minyons, ha destacat la implicació de tota la colla en la producció de la pel·lícula.

281121 Entrega Premis Festival Cinema Castells Minyons

També a la secció oficial Promocionals a competició, però en aquest cas de fotografia, el premi a la millor fotografia ha estat pels Castellers de Vilafranca amb «Per tots Sants, tornen de nou els castells». La millor fotografia en la secció oficial de Documentals a competició se l’ha endut «Fins al final: la muntanya russa de la Colla Joves», dirigit per Xavier Marimon i produït per la Colla Joves Xiquets de Valls.

El jurat ha entregat un premi especial al «Concurs 1970: el desafiament Nens – Vella» dirigit per Maria Roig i produït per l’Ajuntament de Tarragona. El jurat ha entregat també una menció especial a «La cursa del 3de9 sense folre», dirigit per Àlex Alonso i Carles Cortés, i produït per TAC 12.

El regidor de Projectes Audiovisuals, Pep Forn, ha dirigit unes paraules a tots i totes les guanyadores del Primer Festival Cinema Castells, i ha fet esment també al fundador dels Minyons de Terrassa, Joan Brugués, conegut com «Bubu», i ha lamentat la seva mort aquest diumenge.