Tocar Mare

‘Tocar mare’ arriba dissabte al Teatre Principal, una reflexió sobre l’amor incondicional

Jordi Casanovas torna amb ‘Tocar mare‘ a la comèdia dramàtica per endinsar-se en un sentiment universal: l’amor. Marta Barceló Femenias, l’autora, va guanyar amb aquesta obra el sisè Torneig de Dramatúrgia Catalana a Girona i el festival Temporada Alta en Amèrica Llatina. Es podrà veure dissabte 18 de març a les vuit del vespre al Teatre Principal.

L’Esperança és una dona prejubilada alegre i animosa, i l’Empar és la jove directora d’una productora audiovisual. Les dues conformen una atípica família que es veu trastocada per un fet inesperat: hauran de fer un viatge pels records compartits més divertits i per les vivències personals més dures, per descobrir allò que pot posar en perill el seu vincle i allò que el pot fer enfortir. Una història de pactes per escrit, de canelons de peix, de bicicletes infantils amb manillars blaus, d’àlbums familiars per omplir i d’abraçades pendents de fer. Amb les actrius Lluïsa Castell i Georgina Latre.

Jordi Casanovas, dirigeix l’obra i aporta una llarga trajectòria havent dirigit muntatges destacats d’autoria catalana com ara Consell familiar de Cristina Clemente, Burundanga de Jordi Galceran, L’electe de Ramon Madaula o Els últims dies de Clark K d’Alberto Ramos. Ha escrit una trentena
llarga de textos i ha rebut nombrosos premis, entre els que destaquen el Premio Max 2020 al millor espectacle teatral i a la millor adaptació o versió teatral per Jauría, Premi Butaca 2016 al millor text teatral per Vilafranca, un dinar de festa major, entre d’altres.