Toni Palet renova al capdavant del Gremi de la Construcció del Vallès

Toni Palet renova el seu mandat com a president al capdavant del Gremi de la Construcció del Vallès. L’assemblea general extraordinària de carácter electoral ha escollit la candidatura de Palet per continuar al capdavant de l’entitat els pròxims sis anys. Durant l’anterior legislatura, el Gremi ha aconseguit adaptar i potenciar la seva activitat enfortint la col•laboració publicoprivada amb l’Ajuntament de Terrassa i impulsant la Taula Tècnica de la Construcció i Promoció Immobiliària on s’agrupen els col•legis d’aparelladors, arquitectes i promotors per analitzar i reflexionar sobre el sector i resoldre problemes comuns.

També s’ha impulsant la modificació i flexibilització de les agrupacions parcel•làries fruit d’aquesta bona entesa amb l’Ajuntament de Terrassa. L’obligatorietat normativa de fer noves agrupacions per les noves construccions marcava uns requisits tan elevats que dificultaven la seva aplicació i molts projectes quedaven aturats. L’any 2018, després d’un treball tècnic coordinat, es va aconseguir flexibilitzar l’aplicació de determinats requisits que “van desencallar projectes, generant activitat i riquesa a la ciutat. Des del Gremi detectem problemàtiques que reportem a l’Ajuntament per la revisió tècnica i la gestió posterior.

Actualment mantenim una molt bona comunicació que és la base per poder continuar plantejant canvis i millores”, afirma Palet. La nova etapa al capdavant del Gremi vindrà “molt determinada pel repte que ens hem marcat des de la Junta d’apropar la transformació digital al sector i aquí també incidirem en projectes dins del marc del Next Generation. De fet, ja tenim previst presentar aquest any una plataforma B2B per generar ofertes de negoci, via mòbil, entre professionals del sector. Es tracta d’un punt de trobada d’empreses i auxiliars del sector com ara constructors, jardiners, fusters, pintors, llauners i molts altres sectors auxiliars”, explica Palet.

En paral•lel a la transformació digital, el Gremi intensificarà l’oferta formativa perquè els professionals puguin desenvolupar les habilitats i coneixements necessaris per acompanyar tant aquesta transformació digital, com per impulsar noves formes de construcció lligades amb els objectius de desenvolupament sostenible, compromesos a nivell europeu. Un altre dels compromisos del renovat president és mantenir i incrementar la interacció davant l’administració local i fer-ho mitjançant la Taula Tècnica de la Construcció i Promoció Immobiliària com a marc de debat, exposició, anàlisi i impuls de propostes que ajudin a resoldre problemes comuns.

Segons Palet “Hem de continuar treballant per agilitzar tràmits, reduir la tramitació de les llicències d’obres, escurçar temps en la resolució d’expedients o prioritzar els certificats d’autoresponsabilitat. La qüestió és donar continuïtat a l’activitat i mantenir ocupació, tal i com hem pogut anar fent, especialment en aquelles activitats de l’àmbit de les reformes”, conclou el president. D’altra banda el Gremi espera poder recuperar al més aviat possible les activitats relacionals i les d’acció solidària que es van veure aturades per la Covid-19. “Tenim l’esperança de recuperar tant el concert solidari en benefici de projectes socials al Vallès Occidental, com la presentació de la plataforma B2B i altres activitats durant el segon semestre d’enguany”.