Toni Rodríguez: “Sortir a competir fora m’ha ajudat a aprendre molt”

En només 2 anys, els que porta competint, l’egarenc Toni Rodríguez s’ha convertit en un dels millors jugadors de dards de Catalunya. Propietari d’una cocteleria a Terrassa, aquest exfutbolista ha trobat en el joc de la diana una gran afició. Les seves aspiracions, però, no passen per convertir-se en jugador professional de dards, com passa a Holanda i a Anglaterra. Són les grans potències mundials d’una disciplina esportiva que mou milers de persones, que acaben omplint grans recintes esportius.

Toni Gragera és el director tècnic i seleccionador català absolut d’un esport del qual Catalunya pot competir internacionalment. Només hi ha 300 llicències al país, però l’objectiu de la Federació passa per promoure i popularitzar els dards.

Els dards, a Catalunya, estan fora del circuit professional de l’esport, que mou molts diners a través de l’esponsorització. Motius econòmics van provocar que la selecció catalana renunciés a participar en el darrer Mundial del Japó. Tot i això, ho farà aquest proper mes de maig a la Mediterranean Cup, que es fa a França, una de les cites de més prestigi a Europa. I ho farà amb dos egarencs dins l’equip català, Rubén Ríos i Núria Plaza.

Una competició que Toni Rodríguez no viurà, però sí aspira a classificar-se per al Winmau World Masters, una de les grans cites internacionals d’aquest esport, formant part de la selecció catalana. L’egarenc, que competeix pel Piritoño de Malgrat de Mar, fa una crida per potenciar els dards a Terrassa.