Torna el Carnestoltes més tradicional

Aquest cap de setmana Terrassa recupera el descontrol i la disbauxa del carnaval més tradicional, en la 46a edició de les rues de Carnestoltes. Entre totes les activitats programades, des del dijous gras fins al dimecres de cendra, destaquen la gran rua de dissabte i la infantil de diumenge, quan milers de disfresses invadiran els carrers del centre de la ciutat.

Una de les novetats d’aquest any és el recorregut. La rua principal, la del dissabte, sortirà a tres quarts de sis de la tarda, amb la confluència entre les avingudes de Josep Tarradellas i Abad Marcet com a punt de partida. Així, la comparsa oficial, anomenada «Ereccions Municipals» i creada per l’entitat cultural El Porronet, seguirà per la Rambla, Portal de Sant Roc, Raval, Gavatxons i Plaça Vella. El pregó anirà a càrrec de Toni Villar, agent de la Policia Municipal i cara visible de diverses campanyes solidàries.

La rua infantil de diumenge sortirà a partir de les 11 del matí de la Rambla d’Ègara amb Pau Claris i transcorrerà per Iscle Soler, Unió, carrer Major, plaça Vella i Portal Nou. La festa finalitzarà a la plaça Nova on hi hauran les actuacions de Karla amb K i Àlex Marteen. Totes dues rues disposaran d’espais a la mitjana de la Rambla, per a persones amb mobilitat reduïda. I pels que pateixen trastorns de l’espectre autista hi haurà punts del recorregut amb la música més baixa.

El Carnestoltes continuarà fins dimecres amb la vetlla del difunt durant dos dies a l’atri de l’Ajuntament, el ball de vídues -aquest any al Raval- i la rua mortuòria per l’enterrament de la sardina. Com abans de la pandèmia la festa acabarà al Parc de Vallparadís amb la tradicional sardinada popular.