Torna el confinament municipal i no es podrà sortir de Terrassa en 10 dies

L’empitjorament de la situació sanitària a Catalunya ha fet que el govern dicti noves restriccions per frenar els contagis per covid-19. Les mesures afecten, sobretot, la mobilitat i l’activitat comercial i s’aplicaran l’endemà de Reis i durant 10 dies.

Una de les principals novetats és que no es podrà sortir del municipi cap dels 7 dies de la setmana. Al confinament municipal s’hi afegeix que centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats hauran de tancar fins el 17 de gener. A més, dissabte i diumenge el tancament afectarà tot el comerç, excepte l’essencial, és a dir, alimentació i farmàcies.

Pel que fa a bars i restaurants, es queden amb la limitació vigent fins ara. També es mantenen les condicions anteriors del 50% d’aforament per als equipaments culturals. Pitjor parats en surten els gimnasos que quedaran tancats durant aquest pla de xoc de la Generalitat i només es podrà fer esport a l’aire lliure.

La tornada a l’escola es manté el dia 11 de gener. I en el cas de les activitats extraescolars, queden anul·lades, a excepció de les que es facin en grups bombolla.

A més, en aquesta nova etapa es manté el toc de queda com fins ara i les reunions continuen limitades a un màxim de 6 persones.

D’altra banda, Salut ha anunciat que ampliarà la vacunació imminent al personal sanitari de primera línia.