Torna el festival de poesia Elixir, amb una dotzena de propostes adaptades al context actual

Les essències més fresques i aromàtiques de cada paraula tornaran a fluir en forma de poesia pels carrers de Terrassa. La ciutat recupera el festival poètic Elixir, que arriba a la seva setena edició amb una dotzena de propostes culturals, les quals es celebraran durant 5 dies, entre el dimecres 30 de setembre i el diumenge 4 d’octubre. El plat fort del festival arribarà el divendres al vespre, amb una nova edició de La Ràtzia. En aquest cas, però, la celebració no consistirà en un recorregut itinerant, sinó que es durà a terme a la piscina del Parc de Vallparadís, amb el públic assegut a la gespa i en format de pícnic. Un macroespectacle de creació pròpia en què hi participaran diversos artistes locals i que està previst que també es pugui seguir per streaming.

És només una de les diverses novetats d’aquest any. Entre aquestes també hi trobem el Premi de Poesia Marta Pessarrodona, que consisteix en una beca de 1.200 euros per a dos projectes de poesia escrita i audiovisual i que s’entregaran durant la celebració de La Ràtzia. L’endemà, dissabte, tindrà lloc també a la piscina de Vallparadís una altra de les principals incorporacions d’aquesta edició, com és l’espectacle de poesia urbana d’Slam Poetry Barcelona, que han triat l’escenari del festival per celebrar la seva edició del mes d’octubre a Terrassa.

El lema escollit per aquesta nova edició del festival és «La poesia és en totes les formes». L’organització també posa a disposició de la ciutadania un número de telèfon de Poesia d’Emergència i també un Intèrfon Poètic, que estarà recitant poemes durant tot el festival a la Casa Soler i Palet. Pràcticament totes les activitats són gratuïtes. Això sí, en la majoria caldrà fer reserva prèvia degut a l’aforament limitat. A través de la web del festival elixir.cat es poden demanar les entrades, així com consultar els detalls d’una programació pensada per a tots els públics.