Torna el “Mou-te, tu hi guanyes” amb gimnàstica dirigida per a la gent gran

Aquest mes de març arranca i fins a final d’any, la tercera edició del programa d’esport i salut “Mou-te, tu hi guanyes”, aquest any amb activitats presencials i en línea i pendents de les modificacions que la situació sanitària comporti. L’Ajuntament de Terrassa a través dels seus serveis municipals de Salut, Esport i Gent Gran i amb la col•laboració d’entitats de la ciutat, impulsen l’activitat física saludable entre la població especialment entre la gent gran amb la proposta de gimnàstica dins el “Cuida’t + 60”.

Aquesta tercera edició també inclou activitats a l’aire lliure, gratuïtes i adaptades a tots els nivells de preparació. L’objectiu és promocionar l’activitat física saludable en l’àmbit comunitari fent especial èmfasi en l’edat adulta i gent gran. Específicament, es vol incidir en aquelles persones que no tenen incorporada en les seves rutines diàries la pràctica regular de l’activitat física, així com en aquelles persones amb risc de patir problemes cardiovasculars i altres problemes de salut derivats de la falta de mobilitat, o que necessiten realitzar exercici físic de forma moderada per prescripció mèdica.

La programació del “Mou-te” per aquest any manté les activitats que s’havien fet els darrers dos anys, com els parcs saludables, amb sessions dirigides per especialistes que ensenyen el funcionament dels aparells ubicats a diferents parcs de la ciutat, en concret als Districtes 2, 3, 6 i 7. També es farà iniciació i passejades de marxa nòrdica i el Qigong, una tècnica d’origen xinès que, a partir d’exercicis, integra el cos i la ment a través de moviments, de postures, d’una respiració diafragmàtica i la ment atenta.

Després de l’aturada per la pandèmia, el “Mou-te” incorpora a la programació anual el BiciRuta, però en aquesta ocasió en un format mapejat, que inclou diferents itineraris temàtics per fer amb bicicleta, amb traçats, punts d’interès i indicadors de circulació, per fer-los de forma individual o amb el grup bombolla. Pel què fa al “Cuida’t+60” les sessions de gimnàstica per a la gent gran estaran dirigides per especialistes en quatre punts diferents de la ciutat: a les zones municipals esportives de Can Parellada, Can Jofresa, La Maurina i Sant Llorenç. Es pot consultar el programa al web: www.terrassa.cat/moute.