Torna Kames Kids, la proposta extraescolar per descobrir la natura i fer esport

Trenta-cinc nens i joves són els Kames Kids, un grup d’amics que es troben entre setmana després de l’horari escolar per córrer per muntanya i fer activitats al bosc. La iniciativa va sorgir fa menys d’un any, quan un grup de pares, majoritàriament corredors populars, van organitzar-se de forma desinteressada per tal que els seus fills provessin aquest esport.

El Centre Excursionista de Terrassa és l’entitat que representa els Kames Kids: nois i noies d’entre 7 i 15 anys i que van començar, alguns, perquè estaven cansats o poc motivats per altres activitats extraescolars. També hi ha participants que s’hi han afegit a causa del creixent interès per al trail-running. El resultat és un grup d’amics que s’organitzen per edats i nivells, acompanyats per diversos monitors amb estudis d’INEFC i/o amb formació i àmplia experiència en activitats de lleure.

L’objectiu és lúdic i esportiu: acostar els nens i joves al bosc per tal que coneguin l’entorn natural tot fent activitat física. Hi ha diferents nivells en els quals els Kames Kids que comencen es van afegint. El grup més avançat està format per estudiants que estan acabant l’educació primària i estudiants de secundària. Amb ells es treballa més la tecnificació, sempre dins un entorn lúdic i amb la voluntat de passar una bona estona. No cal tenir, però, una edat o un nivell concret per  començar. De fet no és necessari tenir una bona condició física per apuntar-se, alguns dels integrants no havien fet cap esport abans.

Aquesta segona temporada l’experiència coincidirà amb el calendari escolar: començarà aquest  setembre i acabarà el juny amb una periodicitat d’un dia per setmana (actualment dimecres o dijous i durant poc més d’una hora). El punt de trobada és Viladecavalls, un lloc ideal per la seva ubicació: voltat de natura al costat de Terrassa. Hi ha reunions informatives convocades per al dimecres 6 de setembre a les 19 h al CET i el dijous 7 a la mateixa hora a la Sala Polivalent sota la Biblioteca de Viladecavalls.

La voluntat dels Kames Kids no és tant el de convertir-se en una escola de trail de referència sinó fomentar els valors de l’esport i del lleure per davant de la competició en si. Durant el primer any s’han realitzat al marge de la dinàmica diària, pràctiques de canicross, orientació, geocaching, gimcamnes, sortides familiars, participació en curses i interacció amb atletes d’elit.

Hi ha diverses entitats privades que donen suport a la iniciativa a diferents nivells, com l’empresa Neteges Tot-Net i el mateix ajuntament de Viladecavalls. La informació i difusió de l’activitat es fa a través de xarxes socials i de la pàgina www.ce-terrassa.cat/kameskids.