Dimecres tornaran a sonar les sirenes de risc químic a Terrassa

Les 3 sirenes dels polígons de Can Parellada i Santa Margarida tornaran a sonar aquest dimecres a les 10 del matí. Simultàniament, es rebrà una alerta als telèfons mòbils. I és que es farà una prova per comprovar el bon funcionament d’aquest sistema de Protecció Civil.

La Generalitat ho activarà als sectors químics del Vallès Occidental, del Baix Llobregat, del Barcelonès, i del Vallès Oriental.

Així sonaran aquestes tres sirenes de Terrassa formant part de les 9 que hi ha a la comarca. Durant aquest simulacre sonaran 50 sirenes de les 114 que hi ha arreu del territori català.

La prova es durà a terme, doncs, de manera simultània en 22 municipis amb unes 500.000 persones afectades, de les quals 8.835 són de la comarca. El Vallès occidental té 13 establiments de risc químic dels 73 situats a la zona d’influència de la prova.

El novembre passat ja es va fer una prova similar.

Des de la Generalitat també es demana col·laboració ciutadana per omplir l’enquesta amb un qüestionari breu amb l’objectiu d’avaluar el funcionament de les proves d’alertes de risc químic.  

La finalitat del sistema d’avisos és la d’alertar a la població de la zona vulnerable, de la manera més ràpida possible, de l’existència d’un accident químic i, també, les mesures preestablertes de confinament o evacuació.