Tornen els controls policials durant els caps de setmana a la zona d’oci nocturn de La Rasa

Aquest divendres passat la zona de bars de La Rasa ha tornat a tancar-se perimetralment, entre els carrers de la Indústria i Pantà. Els punts de control d’accés volem millorar la percepció de la seguretat a la zona i evitar l’entrada d’ampolles de vidre, navalles o altres elements que puguin ser perillosos.

És una mesura dissuasòria que s’ha reprès després d’alguns mesos i acordada amb la Taula d’Operadors Nocturns de la zona. Es repetirà de forma aleatòria els propers festius.

La presència policial (agents municipals i dels Mossos d’Esquadra) s’ha mantingut els dos dies i hi serà de forma constant durant els propers caps de setmana.

D’altra banda, els equips de seguretat dels locals d’oci s’han implicat en sessions de formació per identificar i preveure situacions que puguin derivar en agressions o violències masclistes. Es va fer una al maig i la propera serà el dia 27.

Segons la regidora aquestes mesures que reforcen la seguretat són cícliques i es prenen a les diverses zones d’oci nocturn quan són necessàries, quan les intervencions dels agents augmenten en un punt determinat.

Durant el pont del 12 d’octubre es van realitzar 83 identificacions a La Rasa (entre dimecres, dijous, divendres i dissabte). El passat divendres, la policia van denunciar 4 persones (dues per portar substàncies estupefaents, una per orinar a la via pública i la darrera per no fer cas dels requeriments dels agents). Dissabte es van fer 12 identificacions.

El carrer de La Rasa, dilluns al matí, no presenta el mateix aspecte que durant els caps de setmana i a la nit. Mitja dotzena de locals concentren una part molt representativa de l’oci nocturn de la ciutat. Aquestes mesures volen reforçar la seguretat de les persones i millorar la convivència de tots els actors implicats.

Policia Control La Rasa 1

Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 9 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 8 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 7 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 6 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 4 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 3 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa 2 Primer Cap De Setmana Control Policial Rasa Oci Nocturn 1