mútua terrassa hospital

Tornen els Dijous de Mútua amb una xerrada sobre la recuperació de l’olfacte

Coincidint amb l’arribada de la tardor, aquest mes de setembre es reprendrà la 21a edició del cicle “Dijous de Mútua”, que aborda temes mèdics d’actualitat que són d’interès per a la societat. La conversa inaugural va tenir lloc el passat 21 d’abril i des de llavors són múltiples les temàtiques que s’han tractat: l’impacte de l’activitat sanitària en el medi ambient, l’augment de casos de tuberculosi, el trastorn límit de la personalitat i les autolesions així com el dia del part.

El proper dijous, 28 de setembre, tindrà lloc la cinquena conversa i en aquest cas tractarà sobre la recuperació de l’olfacte i l’anòsmia. Anirà a càrrec d’Àlex Ibars, terapeuta ocupacional del servei de Rehabilitació de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT). Igual que les anteriors, tindrà lloc a les 18h mitjançant l’emissió en directe per l’Instagram de MútuaTerrassa i el Facebook Live del diari digital Món Terrassa.

L’expert conversarà amb el periodista Marc Redorta sobre les causes que poden portar a l’alteració i la pèrdua de l’olfacte, el protocol de rehabilitació establert pels casos d’anòsmia així com el procediment associat a la rehabilitació olfactiva.

En el transcurs de la conversa també explicarà els exercicis que es duen a terme per treballar l’esmentada recuperació i es donaran les claus per distingir les principals alteracions olfactives existents. L’especialista també farà referència a les diverses afectacions que aquestes alteracions poden implicar a la vida diària.

Tal i com es va avançar, el calendari d’enguany el formen un total de set converses i els continguts s’han treballat en base a la percepció social dels temes que més interès poden generar entre el públic així com a les aportacions que els professionals de l’entitat han recollit dels seus pacients. En aquest sentit, la salut mental s’abordarà a l’octubre i el cicle es clourà al novembre amb les al·lèrgies respiratòries infantils.