Tornen els Premis Nous Professionals amb la meitat de guardons per a projectes de Terrassa

Els Premis Nous Professionals han tornat després d’un any d’obligada interrupció però amb el mateix format de la darrera edició i amb les limitacions preceptives. El certamen, que arriba a la 15a edició, premia projectes d’emprenedoria i creativitat d’alumnes de cicles formatius. La convocatòria d’enguany era oberta a treballs dels dos darrers cursos. El jurat va rebre 95 propostes de 26 centres de les comarques de Barcelona.

S’han lliurat setze premis, repartits en sis categories de projectes: més innovadors, amb millor visibilitat empresarial, d’economia social i cooperativa, d’economia circular, de Formació i Inserció Professional i millors dossiers-memòria d’FP Dual. En cada categoria s’han lliurat un primer i un segon premi de cicles formatius de grau superior i un únic premi de grau mitjà. Les dotacions són de 600 euros per als primers i 400 per als segons.

La meitat dels projectes premiats han estat de centres de Terrassa. Els instituts Montserrat Roig, Terrassa i Cavall Bernat s’han endut dos premis cadascun. Els altres dos han estat per projectes dels Salesians i de l’escola municipal La Llar. Un restaurant a base de cervesa, una aplicació per fomentar el comerç de proximitat, una empresa de moda amb materials sostenibles i un mètode de reciclatge per les mascaretes d’un sol ús. són alguns dels projectes terrassencs guardonats.