Tornen les activitats extraescolars als centres d’ensenyament

Des de dilluns els centres d’ensenyament poden tornar acollir les activitats extraescolars fins ara suspeses a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els Departaments de Salut i Interior han flexibilitzat algunes de les mesures de caire social, sempre que s’evitin aglomeracions. Per a l’escola Joaquima Vedruna de Sant Llorenç, això representa que uns 190 alumnes puguin tornar a fer ball, esports i d’altres activitats en grup i fora de l’horari escolar.

A més, alumnes d’altres centres de l’entorn poden tornar a participar de les activitats extraescolars programades. El Procicat autoritza i regula les condicions per a les activitats extraescolar i l’esport escolar així com les activitats en el lleure educatiu. També equipara l’esport federat i el Consell Esportiu perquè puguin entrenar més de 6 persones i participar en competicions permeses.

La decisió respon al context epidèmic que marca una lleugera millora tot i que experimenta algun repunt. Amb el retorn de les activitats extraescolars amb propòsit educatiu, la majoria de centres d’ensenyament hi veuen un pas més en la recuperació del suport pedagògic que representen aquestes activitats fora de l’horari escolar.