Torres de nou de Minyons a Les Santes de Mataró

Les torres de nou s’han convertit en les grans protagonistes de la Diada de Les Santes d’aquest 2018 a Mataró. Tant els amfitrions de la jornada, els Capgrossos, com els Castellers de Vilafranca, han aconseguit descarregar aquesta construcció. Per la seva banda, els Minyons de Terrassa només l’han pogut carregar. Els blaus i els verds han completat la seva actuació amb els castells de nou bàsics, el tres de nou amb folre i el quatre de nou amb folre. La colla malva ha firmat una gran actuació descarregant l’altre gamma extra de la Diada, el nou de vuit amb tres enxanetes, i també un tres de nou amb folre que ja van dur a terme dissabte a Sant Cugat del Vallès.

Els Capgrossos han arrencat la seva Festa Major descarregant el tres de nou, un castell que dominen i amb el qual se senten molt còmodes. Els blaus han seguit la seva actuació amb la torre de nou, una construcció que van descarregar per primer cop l’any passat en aquesta mateixa Diada. Els de Mataró han patit per descarregar-la, però finalment s’han ensortit desfermant l’eufòria a la plaça Santa Anna i al ritme del popular ‘Bequetero’ de Les Santes.

La jornada dels blaus ha començat a complicar-se a partir de la tercera ronda. Els de Mataró han intentat el cinc de nou amb folre fins a dues vegades, però no han estat capaços de carregar-lo i l’han desmuntat per acabar-hi renunciant. Amb tot, els Capgrossos no han volgut marxar de la seva Festa Major amb mal regust de boca i han acabat descarregant un quatre de nou amb folre en una cinquena ronda poc habitual.

El punt i final de la jornada l’han posat els pilars. Els Castellers de Vilafranca han descarregat un pilar de set amb folre i els Capgrossos un pilar de sis. Per la seva banda, els Minyons han renunciat al pilar de tancament de l’actuació.