En marxa la Fira Modernista 2017, amb Santiago Rusiñol i Sitges com a convidats

Terrassa ha entrat avui en un túnel del temps del que no en sortirà fins diumenge. Torna la Fira Modernista i els carrers i places de la ciutat reviuran l’estètica, el vestir, els costums i la gastronomia del 1900. En aquesta quinzena edició la Fira ha convidat Santiago Rusiñol, gran impulsor del modernisme a través de la pintura i l’escriptura. Rusiñol ha estat el protagonista de l’acte inaugural, aquest divendres a les 20h a la Plaça Vella, en el qual les autoritats li han donat la benvinguda. La relació de l’artista amb Sitges també ha fet que el municipi del Garraf tingui un stand propi a la Fira Modernista.

Durant tres dies hi haurà més de 300 activitats amb novetats destacades com El Trenet del 1900, el Pícnic Modernista al Parc de Vallparadís, la campanya ‘Flors al Balcó’ i les visites a la remodelada coberta de la Masia Freixa, que reestrena els seus colors originals. L’audiosignoguia, per a persones amb discapacitat auditiva, es pot descarregar per internet (http://visitaterrassa.cat/audiosigno-guia/).

Es mantenen les visites guiades i teatralitzades, les parades d’artesans, demostracions d’oficis i la participació de 82 entitats, fonamentals per al desenvolupament de la Fira. Moltes d’elles seran les encarregades d’engalanar els carrers o bé vestint-se d’època.

La gastronomia torna a ser una part important d’aquests dies: el Camí Fondo, la Plaça del Progrés, el Mercat de la Independència i la Plaça de Salvador Espriu seran punts de degustació dels productes de Terrassa Gastronòmica.

Tot plegat es desenvoluparà amb els habituals talls de trànsit, que afcetaran, bàsicament, el Centre. Durant el cap de setmana els busos es desviaran per Arquímedes i Galileu.

La Fira Modernista, declarada Festa local d’interès turístic de Catalunya, acabarà diumenge a les 19,30h. Al pati de la Fàbrica Aymerich Amat i Jover tindrà lloc la clausura i es donarà a conèixer la temàtica de la Fira del 2018.