Tot a punt per a les XIII Jornades de Relativitat després de quedar ajornades el passat mes d’abril

Tot a punt per a una nova edició de les Jornades de Relativitat que organitza des de ja fa 13 anys l’Agrupació Astronòmica de Terrassa. Malgrat que inicialment estaven previstes pel 4 d’abril, la crisi sanitària va obligar a ajornar per més endavant aquest cicle de conferències. Finalment, les XIII Jornades de Relativitat han estat reprogramades per al proper dissabte 5 de setembre, encara que s’hauran de celebrar amb un seguit de mesures excepcionals per tal d’adaptar-se a les circumstàncies del moment.

La programació comptarà, com és habitual, amb 3 ponències a càrrec de científics de primer nivell. En la xerrada inaugural, Pablo Barneo, investigador de l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona, parlarà sobre la detecció de les ones gravitacionals. La segona conferència anirà a càrrec de Carme Gallart, professora de l’Institut d’Astrofísica de les Illes Canàries, qui explicarà el naixement i l’evolució de la nostra galàxia a través dels ulls del satèl·lit Gaia. Finalment, abans de celebrar el ja tradicional Dinar Relativista, la professora de l’Institut de Ciències de l’Espai Laura Tolos oferirà una ponència sobre les estrelles de neutrons. D’aquesta manera el cicle de conferències permetrà un cop més endinsar-se en diversos camps d’especial interès i de màxima actualitat en l’àmbit de l’exploració científica.

L’Agrupació Astronòmica de Terrassa és una entitat que treballa per la divulgació científica i la observació de l’espai, amb l’objectiu d’acostar l’astronomia a la ciutadania. En aquest sentit, totes aquelles persones que vulguin conèixer les activitats de l’associació o bé estiguin interessades en inscriure’s de forma gratuïta a les Jornades de Relativitat poden trobar tota la informació al portal web astroterrassa.org.