Tot a punt perquè torni la Fira Modernista presencial

Després de dos anys de limitacions i restriccions provocades per la pandèmia, aquest cap de setmana torna la Fira Modernista amb la plena presencialitat. Aquest dijous ja s’ha començat a palpar al carrer un ambient que feia temps que no es veia. Al centre els aparadors ja estan engalanats amb motius i estètica modernista, en blanc i negre, de principis del segle XX. I al Raval de Montserrat ja ha arribat el material per construir les parades que s’instal·laran fins diumenge.

En aquesta nova edició hi juga un paper destacat el 120è aniversari de l’inici de la construcció de l’Escola Industrial. Allà tindrà lloc la inauguració, divendres a les 21.30 h, amb un espectacle de llum, música i teatre.

Per commemorar aquesta efemèride s’han preparat diferents activitats vinculades a aquesta temàtica, com visites guiades al campus, portes obertes a l’Escola Industrial i el desenvolupament d’un videojoc de caire modernista.

En total hi haurà més de 400 activitats repartides en 7 àmbits de la ciutat. Entre les novetats d’aquesta edició destaquen la celebració de la Primera Milla Modernista, els tallers d’arts aplicades, les activitats de nit, noves visites guiades, més oferta de portes obertes i més ambientació als carrers. I com a curiositat, aquest any la xemeneia del Vapor Aymerich Amat i Jover tornarà a treure fum. Serà dissabte a les 12 h del migdia.

També continuen propostes consolidades, com el Circ Raluy al Vapor Gran, el trenet, els tallers d’oficis i els mercats d’artesania i alimentació.

La majoria de les activitats de la Fira Modernista es desenvolupen als carrers i a les places del centre de la ciutat, el que comportarà talls de carrer i desviaments de trànsit i transport públic durant tot el cap de setmana.

Tota la informació sobre aquesta nova edició de la Fira estarà disponible a la pàgina web https://firamodernista.cat/