Tot a punt per una revetlla de Sant Joan el més segura possible

Tot a punt perquè Terrassa celebri una revetlla de Sant Joan amb la màxima seguretat possible. L’Ajuntament ja ha fet les recomanacions que es poden trobar a la seva pàgina web pel què fa a les fogueres, a la prevenció d’incendis i a mesures d’autoprotecció.

La novetat de la revetlla d’aquest any és que el Parc de Sant Jordi es tancarà a partir de les 9 del vespre (21 hores), per preservar el caràcter històric del jardí i l’edifici de la Masia Freixa davant l’alt risc d’incendi de l’arbrat i la vegetació. Només quedarà obert l’espai de la zona oest, únic accés a la plaça de Sant Oleguer. L’Ajuntament demana prudència en les places públiques i parcs on hi hagi vegetació, especialment el parc de Vallparadís. No es poden llençar petards ni encendre foc a menys de 15 metres del mobiliari urbà, de plantes i d’arbres.

Pel què fa als petards, aquest any s’han autoritzat 26 punts de venda, els mateixos de l’any passat, 16 dels quals són instal•lacions temporals amb motiu de la revetlla. Per comprar petards cal tenir en compte les categories que van en funció de l’edat de l’usuari. Es recomana no guardar els petards a les butxaques i no llençar coets agafant-los amb les mans. Tampoc ficar-los dins d’ampolles o maons ni llençar-los contra ningú. A casa es recomana no deixar roba estesa i tancar portes i finestres per evitar ensurts amb el foc.

Pel què fa a les fogueres estan prohibides en carrers empedrats o asfaltats a més que no es tingui un permís especial i es col•loqui damunt una capa de sorra. Tampoc es poden encendre fogueres sota les línies aèries d’electricitat, ni a menys de 15 metres de les façanes o del mobiliari urbà. Tampoc es pot fer foc més a prop de 500 metres d’una superfície forestal, a més que no es compti amb un permís dels Agents Rurals. En cap cas les fogueres han d’impedir el pas dels vehicles d’emergències. L’horari establert pel foc és de 10 a 2 de la matinada.

Pel què fa a les revetlles aquest any a Terrassa hi haurà 18 festes a la via pública sota l’organització d’associacions de veïns i entitats culturals o de propietaris. Per tercer any consecutiu La Xemeneia i Òmnium Cultural organitzen la Revetlla Popular de Sant Joan al Pla de la Font de l’Apotecari, al barri de Sant Pere. Una gran foguera encesa amb la Flama del Canigó que arribarà a les 6 de la tarda a l’Atri de l’Ajuntament, acompanyarà un sopar popular per poc més de 10 euros, amb ball i música fins la matinada.