Tot a punt perquè comenci una Festa Major diferent i a distància

A falta de poques hores de l’inici de la Festa Major molts terrassencs ja haurien fet plans per anar al Raval de Montserrat per veure l’arribada del Drac, el pregó i la descoberta del Capgròs. L’epidèmia de Covid-19 també ha trastocat aquesta tradició, establerta des de fa quaranta anys. Això farà que aquest cop la festa sigui, sobretot, virtual i a distància. Això sí, com sempre es podrà seguir tota per Canal Terrassa.

Però es mantenen alguns actes presencials, sobretot els més protocolaris. Es farà la tradicional encesa del ciri per evitar la pluja, el Drac baixarà des de Sant Llorenç de forma simbòlica i el cantant terrassenc Miki Núñez llegirà el pregó al saló de plens, just abans de la descoberta del capgròs.

La música tindrà també el seu pes, aquest cop en streaming, amb actuacions de Sense Sal, Miki Nuñez, Doctor Prats i Mabel Flores a través del compte d’Instagram de la Festa Major, la Ràdio Municipal i Canal Terrassa. De la mateixa manera es podrà seguir el ‘Jove Confinat‘.

Sí que hi haurà un acte al que es pot acudir de manera presencial: l’exposició al Recinte Firal sobre la cultura popular tradicional de la Festa Major, que es podrà veure del 5 al 12 de juliol.

El programa es completarà amb imatges d’arxiu que emetrà Canal Terrassa d’aquells actes que aquest any no es faran, com la cercavila, el Correfoc i l’exhibició Castellera.

El Ball de Plaça es farà aquest any per separat: cada regidor i regidora ballarà amb la seva parella a un lloc emblemàtic de la ciutat i amb mascareta.