Tot a punt per a una renovada Gala de l’Esport que distingirà la família esportiva egarenca

Aquest divendres (18.45h) se celebra la Gala de l’Esport, certamen que renova el seu format. Es tornaran a premiar els millors esportistes, entrenadors, equips, entitats i esdeveniments del 2021, però també es lliuraran set mencions especials a persones vinculades a l’esport local. El Teatre Principal reunirà de nou la família esportiva egarenca en un acte organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i Diari de Terrassa i que, en les votacions, ha comptat amb un jurat molt més ampli.

Vuit són els candidats, cinc dones i tres homes, a millor esportista de l’any, procedents de vuit disciplines diferents, que buscaran rellevar la passada guanyadora, la també waterpolista Bea Ortiz. L’actuació en els passats Jocs Olímpics hi són presents en la majoria dels currículums dels finalistes. És el cas de la waterpolista Paula Leitón, subcampiona olímpica, a més de ser clau en la classificació del CN Terrassa per al passat play-off pel títol i per disputar l’Eurolliga.

Una altra esportista del club egarenc, Sarai Gascón, també opta a l’estatueta, després del seu gran any completat amb les dues medalles paralímpiques. També hi van ser en aquesta cita l’aixecadora Montse Alcoba, obtenint diploma i rècord d’Espanya, i el jugador de bàsquet en cadira de rodes Jordi Ruiz, quart amb Espanya.

El futbolista Dani Olmo segueix la seva meteòrica progressió i també és un clar favorit. A Tòquio es va penjar la plata i a més s’ha convertit en un fix en la selecció espanyola, disputant l’any passat les semifinals de l’Eurocopa i la final de la Nations League.

El patinador Llorenç Álvarez s’ha consolidat com el millor en la modalitat de Solo Dance, guanyant els títols català, espanyol, europeu i mundial. Les dues darreres finalistes són l’atleta Carla Domínguez, campiona d’Espanya i d’Europa sub-20 dels 5.000 metres llisos i subcampiona d’Europa sub-20 de cros, i la pilot de trial Berta Abellan, campiona d’Espanya i tercera al Mundial.

Paula Leitón Partit Olympiacos

Paula Leitón ja ha guanyat dos cops la distinció a millor esportista

Dani Olmo, finalista l’any passat, es va proclamar aquest estiu subcampió olímpic a Tòquio

Sarai Gascón, guanyadora en diferents ocasions, ha completat un gran 2021

El patinador Llorenç Álvarez s’ha proclamat campió d’Europa i del Món de Solo Dance

Carla Domínguez

Carla Domínguez ha dominat amb autoritat les disciplines de cros i 5.000 metres sub-20

Jordi Ruiz Car Madrid

Jordi Ruiz, a la dreta, és un dels fixos en la selecció espanyola de bàsquet en cadira de rodes

Berta Abellán Trial Indoor Barcelona 3

Berta Abellan està cridada a dominar el circuit mundial en les properes edicions

Montse Alcoba, del CP Terrassa, va aconseguir diploma olímpic a Tòquio