Tot i les traves, milers de terrassencs i terrassenques voten durant tot el dia

Dos quarts de vuit al Casal de la Gent Gran de Can Boada. Desenes de persones s’agrupen a la porta d’entrada. Els Mossos ja els han advertit de desallotjar l’espai. Davant de la negativa, els dos agents insisteixen.

Finalment els deixen passar, tot i les advertències que, per telèfon, els arriben d’una advocada.

Tot i que els Mossos aixequen acta, el col·legi electoral pot obrir amb força puntualitat. Les meses reben els primers votants, però pocs minuts després la Guàrdia Civil intervé el programa informàtic.

Comença l’espera perquè es reactivi el sistema que permet votar, i comencen a arribar les primeres notícies de les càrregues policials a Barcelona.

Els problemes amb la informàtica i la suspensió d’alguns col·legis electorals han provocat cues importants als llocs de votació. També al CAP Oest, on la cua amb prou feines avançava.

A dins, es donava preferència a la gent gran perquè esperés més còmodament.

Les llargues cues eren la tònica dominant de les primeres hores de votació. A l’Escola El Vallès, altre cop cants de ‘Votarem’ per fer passar l’estona.

Passades les onze del matí el sistema informàtic ha començat a funcionar amb intermitències. A Can Jofresa, al Centre de Formació Vallparadís, la cua arribava pràcticament a l’estadi municipal. En aquesta mesa només hi havien pogut votar 28 persones en més de dues hores.

Cap al migdia, s’anaven estenent les informacions i les advertències que vindria o la Guàrdia Civil o la Policia Nacional, i que no actuarien amb tanta diligència com els Mossos.

Al Casal de Gent Gran del Cementiri Vell s’hi ha fet una sentada, i en més d’un col·legi s’ha optat per amagar les urnes perquè no siguin requisades.