Tot l’alumnat de l’escola Serra de l’Obac pinta un mural al pati dedicat al feminisme

En un any complicat per fer grans festes a les escoles, la Serra de l’Obac ha trobat una manera ben original de commemorar el 8 de març. La direcció va veure encertada la proposta de l’Associació de Famílies de pintar al pati un mural que reflectís l’esperit del Dia de la Dona.

La iniciativa va ser molt ben acollida pel professorat, l’alumnat i les famílies i va derivar en un projecte en el què han participat els més de 400 alumnes de l’escola.

Cada alumne de les 27 classes de P3 a 6è va fer un dibuix sobre què representava per ell o ella el feminisme i de cada grup es va extreure una idea. L’escola i l’AFA es van posar en contacte amb la il·lustradora i dissenyadora terrassenca Elena Ortega, que va transformar cada idea en una imatge, formant un gran collage amb 27 imatges.

Aquesta setmana cada classe ha passat una hora amb Ortega i han pogut participar activament en la pintura del mural.

El mural s’ha pintat en només una setmana i és visible des del carrer. A banda de reivindicar el paper de la dona a la societat, l’experiència ha servit perquè els actuals alumnes de l’escola hi deixin la seva empremta per molts anys.